یارا آویژه
02188738038
خانهوبلاگاقدامات لازم در صورت سقوط آسانسور
۱۴۰۳/۵/۲۸
2940
اقدامات لازم در صورت سقوط آسانسور

اقدامات لازم در صورت سقوط آسانسور

در صورت سقوط آسانسور خونسردی خود را حفظ کرده و کف کابین آسانسور به پشت دراز بکشید با اینکار فشار وارد شده از سقوط آسانسور را تقسیم کرده و هیچ یک از اعضا آسیب نخواهند دید.

اگر آسانسور سقوط کرد چه کاری انجام دهیم

سقوط از آسانسور یکی از رایج‌ترین ترس‌ها است، اگرچه از نظر آماری، به لطف سیستم‌های ایمنی متعددی که این دستگاه‌ها به آن‌ها مجهز شده‌اند، این اتفاق بسیار نادر است. احتمال اینکه در این موقعیت قرار بگیرید کم است، اما دانستن نحوه عمل می تواند احساس امنیت و آمادگی بیشتری ایجاد کند.

بهترین حالت در سقوط آسانسور

اگر با این وضعیت مواجه شدیم، اولین نکته این است که حتی اگر سخت باشد، باید بتوانید آرام بمانید. نکته دوم این است که برخی از گزینه‌هایی را که ممکن است درست به نظر برسند اما اصلا درست نیستند را به طور کامل رد کنید. اینها گزینه‌های بسیار خطرناکی هستند و به جای اجتناب از خطر، آن را افزایش می دهند. از جمله گزینه‌هایی که ممکن است به ذهن ما خطور کند، اما هرگز نباید انجام دهیم، عبارتند از:

  • زانو زدن.
  • چمپاته زدن.
  • ایستاده بمانی و به یکی از دیوار های کابین تکیه دهید.
  • بپرید تا وقتی کابین سقوط می‌کند خودمان را روی زمین ببینید.

ایمن ترین گزینه، در صورتی که با سقوط از کابین مواجه شویم، این است که به پشت دراز بکشیم، به طوری که وزن بدن خود را تقسیم کنیم و در هنگام سقوط، هیچ عضوی وزن بیشتری نسبت به دیگری تحمل نکند. ما می توانیم صورت خود را با دستان خود بپوشانیم تا از خود در برابر آسیب‌های احتمالی محافظت کنیم.

مهم است که موقعیت به این صورت باشد و رو به پایین نباشد، زیرا در این حالت، دنده‌های ما در برابر ضربه کامل مقاومت می کنند. اگر فضا محدود است و جایی برای دراز کشیدن وجود ندارد، بهترین گزینه این است که بنشینید و زانوهای خود را خم کنید و آنها را به سمت خودمان بیاورید. اگر متوجه شده باشید، این آخرین تکنیک مشابه روشی است که برای شرایط اضطراری هواپیما هم توصیه می‌شود، زیرا ثابت شده است که بهترین راه برای کاهش اثرات ضربه است.

علت سقوط آسانسور چیست؟

علل صدمات در آسانسور عبارتند از: درهایی که در هنگام ورود و خروج افراد خیلی سریع بسته می‌شوند. درب های آسانسور که باز یا بسته نمی‌شوند و مسافران گیر کرده می‌خواهند آنها را باز یا ببندند. کابین به طور ناگهانی به سرعت به سمت بالا یا پایین شلیک می‌کند. افتادن در چاه آسانسور می‌تواند به دلیل انسداد درب، خرابی تجهیزات و دلایل دیگر رخ دهد. چیزی که معمولاً اتفاق می‌افتد این است که آسانسور نمی‌آید، اما درهای بیرونی به هر حال باز می‌شوند و فرد به داخل سقوط میکنند. شدت این صدمات به قد فرد هنگام افتادن در چاه بستگی دارد. مهم است که قبل از عبور از درها منتظر بمانید و داخل آسانسور را ببینید.

پیشگیری از سقوط آسانسور

برای پیشگیری از سقوط آسانسور چه کنیم؟ برای پیشگیری از سقوط آسانسور توجه به این موارد ضروری است:

سیستم ایمنی آسانسور

همه آسانسورها دارای چندین عنصر هستند که استفاده ایمن را برای کاربران تضمین می‌کنند.

اپراتور درب

این سیستم به آسانسور اجازه می‌دهد تا منحصراً در طبقه‌ای که از آن درخواست شده باز شود. همین مکانیسم به لطف یک سنسور از بسته شدن درها در زمانی که جسم یا فردی بین آنها وجود دارد جلوگیری می‌کند.

محدود کننده سرعت

این دستگاه از یک سیستم قرقره تشکیل شده است و در صورتی که آسانسور 15 درصد از حداکثر سرعت مجاز در موتور فراتر رود، کابین را نگه میدارد.

چتر نجات

اگر آلارم محدود کننده سرعت خاموش شود، این سیستم اهرمی سرعت کابین را متوقف یا کاهش می‌دهد. این سیستم ایمنی در پایین چاه آسانسور قرار دارد و سقوط کابین را هنگامی که با سرعت بیش از حد به طبقه بالا می‌رسد کاهش می‌دهد.

سیستم هشدار

این دکمه‌ای است که در کابین آسانسور قرار دارد و اگر زنگ داخلی باشد به شرکت تعمیر و نگهداری یا همسایگان هشدار می‌دهد.

سیستم وزن

این سیستمی است که از کار آسانسور در زمانی که بار توصیه شده بیش از حد مجاز است، جلوگیری می‌کند و از استفاده نادرست آسانسور که استفاده ایمن از آن را کاهش می‌دهد جلوگیری می‌کند.

تعمیر و نگهداری آسانسور ضروری است

آسانسور وسیله‌ای است که بخشی از تردد روزمره بسیاری از کاربران با آن است. داشتن بهترین تعمیر و نگهداری مناسب آسانسور برای جلوگیری از هر نوع موقعیت ناخواسته در طول استفاده از آن ضروری است. اطمینان از اینکه آسانسور در شرایط بهینه برای استفاده قرار دارد برای جلوگیری از خطرات آتی حیاتی است.

آمار سالانه فوتی‌های آسانسور

آسانسور وسیله‌ای امن است. اقدامات ایمنی پیشرفته به این معنی است که بر اساس درصد، خطر تصادف حداقل است. اگرچه عمر مفید تجهیزات بالابر مانند آسانسور، پله برقی می تواند به طور متوسط بین 20 تا 25 تعیین شود. این مدت زمان بسته به شرایط و استفاده واقعی از تجهیزات و همچنین کیفیت و دفعات نگهداری پیشگیرانه و اصلاحی تجهیزات متفاوت است. مهم است که از حد مجاز وزن و افراد مشخص شده در کابین تجاوز نکنید زیرا ممکن است خطراتی را برای مسافران داخل کابین ایجاد کند. آنطور که گفته شده است برای نمونه در سال 1398 تعداد فوتی بر اثر سقوط اسانسور 3000 نفر است. البته این آمار مختص به ایران نیست و در همه دنیا هر ساله تعدادی از افراد بر اثر سقوط آسانسور جان خود را از دست میدهند.

Super Admin
ارسال نظر
ارسال
هنگام سقوط آسانسور چه کارهایی را هرگز نباید انجام دهیم؟
زانو زدن. چمپاته زدن. ایستاده بمانی و به یکی از دیوار های کابین تکیه دهید. بپرید تا وقتی کابین سقوط می‌کند خودمان را روی زمین ببینید.
برای پیشگیری از سقوط آسانسور به چه مواردی باید توجه کنیم؟
سیستم ایمنی آسانسور اپراتور درب محدود کننده سرعت چتر نجات سیستم هشدار سیستم وزن

دسته بندی ها

آخرین مطالب

زیباترین آسانسورهای جهان

آیا تاکنون به فکر اینکه زیباترین آسانسورهای جهان چگونه است افتاده اید؟ آیا تصویری از به کار بردن زیبایی، هنر و خلاقیت در زهنتان رسم شده است؟

زیباترین آسانسورهای جهان

مهم‌ترین خطرات آسانسور که باید بدانید!

آسانسورها به عنوان یکی از ابزارهای حیاتی در ساختمان‌ها، نقش بسیار مهمی در تسهیل حرکت و انتقال افراد و بار ایفا می‌کنند. با این حال، در کنار فواید بسیار آنها، خطراتی نیز وجود دارد که ممکن است در صورت عدم رعایت ایمنی، به تهدید و خطر جدی برای کاربران تبدیل شوند.

مهم‌ترین خطرات آسانسور که باید بدانید!

جدیدترین آسانسورهای دنیا

آسانسورها به عنوان یکی از اختراعات بزرگ تکنولوژیکی در صنعت ساختمان، در طول تاریخ به طور قابل توجهی تکامل یافته‌اند. آسانسورهای مدرن امروزی با استفاده از فناوری پیشرفته و طراحی‌های نوآورانه، به طور عمده به ارتقاء سطح راحتی، امنیت و سرعت حرکت افراد در ساختمان‌ها پرداخته‌اند.

جدیدترین آسانسورهای دنیا

هزینه خدمات آسانسور بر عهده کیست؟

هزینه سرویس آسانسور با مالک است یا مستاجر؟ این سوالی است که برای خیلی از مستاجرین یا مالکان پیش می‌آید. گاهی نیز دعواهای بزرگی برای این موضوع شکل می‌گیرد که حتی کار به شکایت می‌رسد. در اینجا می‌خواهیم یکبار برای همیشه به شما بگوییم که هزینه تعمیر آسانسور بر عهده مالک است یا مستاجر.

هزینه خدمات آسانسور بر عهده کیست؟

ویژگی‌های یک آسانسور خوب

یک آسانسور خوب می‌تواند ایمنی ساختمان شمارا بالا ببرد و همچنین آسایش و آرامش ساکنین ساختمان را چندین برابر کند. ویژگی یک آسانسور خوب شامل مواردی بیش از راحتی می‌باشد.

ویژگی‌های یک آسانسور خوب
یاراآویژه را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید