یارا آویژه
02188738038
خانهوبلاگآموزششیارهای کف پله برقی
۱۴۰۲/۱۲/۵
11820
شیارهای کف پله برقی

شیارهای کف پله برقی

شیار های کف پله برقی با هدفی خاص به این صورت طراحی و تولید شده اند؛ هدف از طراحی این شیارها ایجاد امنیت بیشتر کاربران میباشد.

شیارهای کف پله برقی چه کاربردی دارد؟ حتما تا به حال در هنگام سوار شدن بر روی پله برقی متوجه شیار های کف پله شده اید، در واقع مهمترین بخش پله برقی پله ها و استپ های آن هستند، که حمل کاربر بر روی آنها انجام می شود، این پله ها دارای قالب های یکپارچه ای هستند که به صورت یک دست از جنس آلومینیوم قالب گیری می شوند‌، عمق استپ های پله برقی و کف پله ها از ۳۸ الی ۴۰ سانتی متر و ارتفاع آنها از ۲۰ الی ۲۴ سانتی متر می باشد. البته در زمان سرویس دوره ای پله برقی، حتما توجه داشته باشید که نظافت استپ های پله برقی نیز رعایت شوند.

اگرچه استاندارد ۱۸ سانتی متری برای ارتفاع پله، مناسب تر است اما پله برقی هایی با ارتفاع ۲۰ سانتی متر از پرکاربرد ترین نوع پله ها در ساخت و تولید پله برقی ها هستند که در جدید ترین پله برقی های دنیا نیز مشاهده میشوند. حتما تا به حال در هنگام سوار شدن بر روی پله برقی متوجه شیارهای متعدد در کف پله برقی شده اید، این شیار ها اغلب دارای رنگ زرد هستند و جنس آنها تشکیل شده از استنلیس استیل می باشد.

شاید برای شما هم سوال پیش آمده باشد که چرا کف پله برقی ها را به صورت یکدست نمی سازند و لزوم وجود شیار های کف پله برقی چیست؟ این سوالی است که در این وبلاگ از یاراآویژه قصد داریم به آن بپردازیم و کاربرد شیار های کف پله برقی را شرح دهیم، پس برای اطلاعات بیشتر در رابطه با سیستم های پله برقی در ادامه ی این وبلاگ‌ با ما همراه باشید.

شیار های کف پله برقی

پله برقی دارای پلکانی حمل کننده است که این پلکان بر حسب نوع ارتفاع از استپ ها و پله های متنوعی ساخته می شود، حمل کردن کاربران توسط این پله ها صورت می‌ گیرد به همین خاطر باید از ساختاری ایمن و استانداردی در رابطه با نوع طراحی و متریال بر خوردار باشد، چرا که هر نقصی در رابطه با طراحی به طور مستقیم بر روی استفاده ی کاربر تاثیرگذار خواهد بود و از آنجایی که پله برقی یک وسیله ی کاربری در ساختمان های پر رفت و آمد می باشد، نقص های ایمنی ممکن است موجب وقوع حادثه، در نتیحه خسارت های زیان آور و همچنین هزینه های سنگین شود؛ به همین جهت در طراحی و تولید استپ های پله برقی، نکاتی در رابطه با ایمنی افراد و استاندارد های طراحی رعایت می شود تا ایمنی کاربر در هنگام استفاده از آن را تضمین کند.

کاربرد شیار های پله برقی

یکی از این ایمنی ها مرتبط با طراحی و ساخت استپ های پله برقی، طراحی شیارهای متعدد در کف استپ ها با استاندارد عمقی ۱۰ میلی متر می باشد، این طراحی با هدف چند منظوره ایجاد شده و به گونه ای است که مانع لیز خوردگی و سر خوردن افراد از روی پله برقی میشود؛ به همین خاطر استپ های پله برقی دارای شیارهایی با فاصله ی استاندارد ۵ الی ۷ میلی متر از هم هستند تا سبب ایجاد اصطحکاک بین کفش کاربر و سطح پله شود و از لیز خوردگی یا خیس شدن سطح پله جلوگیری کند.

این شیارهای کف پله برقی سبب می شوند تا کفش کاربر ثابت بر روی پله برقی بماند همچنین در صورت خیس شدن و یا ریختن مایعی بر روی پله برقی، مایع به داخل شیارها نفوذ می کند و بر روی سطح پله باقی نمی ماند. توجه داشته باشید که شیار های پله برقی، در روند کارکرد پله برقی، تاثیر نمیگذارد و تنها برای استفاده کاربران این شیار ها اهمیت دارند.

کاربرد شیار های پله برقی

متریال پله، پله برقی ها

از دیگر استانداردهایی که رعایت آن امروزه در طراحی و تولید استپ های پله برقی، ضروری است متریال ساخت این شیارها در کف استپ های پله برقی می باشد. در حال حاضر پرکاربرد ترین متریال مورد استفاده جهت ساخت این شیار ها، آلومینوم می باشد اما در برخی از کارگاه های تولید ممکن است از متریال هایی مانند فولاد استفاده شود‌.

در گذشته جنس استپ ها و شیارهای موجود بر روی کف پله برقی از جنس چوب های مقاوم بوده که به دلیل نکات ایمنی مانند بروز آتش سوزی، جنس این شیارها به آلومینیوم تغییر پیدا کرد؛ از مزایای بکارگیری متریال آلومینیوم در طراحی و تولید شیارهای کف استپ پله برقی می توان به کاهش وزن پله ها، کاهش مصرف انرژی برقی در سیستم پله برقی و کاهش احتمال زنگ زدگی استپ ها اشاره کرد.

استاندارد های تولید شیارهای کف پله برقی

در ادامه ی این وبلاگ قصد داریم نکات مرتبط با استاندارد های طراحی و ساخت شیارهای کف استپ پله برقی را شرح دهیم:

  1. استپ پله برقی باید تحت نیروی ۳۰۰۰ نیوتونی، آزمایش انحراف شود؛ تحت این آزمایش، نیرو باید به صورت عمود بر سطح استپ و مرکزیت آن وارد شود، در صورت انحراف بیشتر از ۴ میلی متر و تغییر شکل دائمی استپ دارای قابلیت تعبیه نخواهد بود.
  2. استپ پله برقی باید با نیروی ۵۰۰ الی ۳۰۰۰ نیوتونی، تحت آزمون مقاومت داینامیکی قرار بگیرد، در این آزمایش استپ مورد نظر نباید هیچگونه تغییر شکل دائمی بر خود بگیرد، همچنین انحراف آن نباید بیشتر از ۴ میلی متر باشد‌.
  3. دیواره‌های عمودی استپ های پله برقی، می بایست دارای شیارهای عاج دار باشند‌.
  4. سطح استپ های پله برقی باید دارای شیارهای متعدد با فواصل استاندارد باشد و در هنگام وارد شدن به بخش زیرین تکیه گاه هیچ گونه اصطکاک و برخوردی ایجاد نکنند.
  5. پهنای شیارهای استپ پله برقی باید حداقل ۵ میلیمتر و حداکثر ۷ میلیمتر باشد و عمق آنها باید حداقل ۱۰ میلیمتر باشد.
  6. پهنای لبه های شیارها باید حداقل ۲.۵ میلیمتر و حداکثر ۵ میلیمتر باشد.
  7. عرض استپ های پله برقی باید دارای عرض حدود ۵۸ تا ۱۱۰ سانتی متر باشد و هر استپی نباید بیشتر از ۲۴ سانتی متر ارتفاع داشته باشد.
  8. حداقل چشم پله و عمق در نظر گرفته شده برای استپ باید حدود ۳۸ سانتیمتر باشد.

اهمیت شیارهای کف استپ پله برقی

استپ های پله برقی، مهمترین بخش از ساختار پله برقی می باشند، که وظیفه ی حمل کاربر بر عهده ی آن است، طراحی و ساخت استپ های پله برقی باید به صورت دقیق و بر اساس استاندارد های طراحی و تولید پله برقی، انجام شود که یکی از این استاندارد ها و ملزومات طراحی شیارهای کف پله برقی هستند؛ این شیارها از لیز خوردن کاربران و خیس شدن سطح پله جلوگیری می کند، با ایجاد این شیارها به عمق ۱۰ میلیمتر، هرگونه مایع لزج به داخل این شیارها فرو می رود و مانع از جمع شدن آلودگی ها مختلف بر روی سطح پله برقی می شود؛ این موضوع سبب می شود تا عمر مفید پله برقی نیز افزایش پیدا کند.

در این وبلاگ از یاراآویژه، تمامی آنچه را که در رابطه با شیارهای کف پله برقی و کاربرد آن لازم است بدانید، برای شما همراهان گرامی جمع آوری کرده ایم، کارشناسان ما در یاراآویژه هر آنچه که مرتبط با سیستم های آسانسور و پله برقی است را به صورت وبلاگ های متنی، از فنی ترین جزئیات آسانسور تا نکات کلیدی مرتبط با آن بررسی کرده اند! پس برای اطلاعات بیشتر و به روز کردن دانش خود در رابطه با این سیستم پیچیده، می توانید مقاله های دیگر را مطالعه فرمایید، همچنین در صورتی که نیاز به تعمیر پله برقی داشتید می توانید با کارشناسان یاراآویژه در ارتباط باشید.

همچنین شما می توانید در صورت داشتن سوالات مرتبط با آسانسور و یا مشکلات پیش آمده در سرویس های دوره ای، خرید و نصب پله برقی و ... با متخصصین ما در یاراآویژه تماس بگیرید.

گروه تخصصی تکنسین های آسانسور و پله برقی یاراآویژه، با بهره مندی از متخصصین حرفه ای و مجرب از تعمیر کاران آسانسور و پله برقی و کارشناسان قادر خواهند بود، نصب و تعمیرات آسانسور شما را به خوبی انجام دهند، همچنین در هنگام بروز مشکلات جزئی در عملکرد آسانسور شما می توانید با استفاده از آموزش های ساده ای که در قسمت وبلاگ سایت یاراآویژه بارگذاری شده، مشکلات مرتبط با آسانسور را تشخیص دهید و آن ها را برطرف کنید، در صورتی که مشکلاتی اعم از مشکلات جدی، نقص فنی، خرابی آسانسور و یا تعویض تجهیزات دارید، تکنسین های ما قادر به حل مشکل شما به صورت اصولی، در کوتاه ترین وقت ممکن خواهند بود. برای اطلاعات بیشتر و هماهنگی با تیم فنی یاراآویژه، با شماره 021887۳۸۰39 تماس حاصل فرمایید.

ادمین یاراآویژه
ارسال نظر
ارسال
برچسب ها
کاربرد شیار های پله برقی چیست؟
این شیارها سبب ایجاد اصطحکاک بین کفش کاربر و سطح پله شود و از لیز خوردگی یا خیس شدن سطح پله جلوگیری کند.
پرکاربرد ترین متریال مورد استفاده جهت ساخت شیار های پله برقی چیست؟
در حال حاضر پرکاربرد ترین متریال مورد استفاده جهت ساخت این شیار ها، آلومینوم می باشد اما در برخی از کارگاه های تولید ممکن است از متریال هایی مانند فولاد استفاده شود‌.

دسته بندی ها

آخرین مطالب

زیباترین آسانسورهای جهان

آیا تاکنون به فکر اینکه زیباترین آسانسورهای جهان چگونه است افتاده اید؟ آیا تصویری از به کار بردن زیبایی، هنر و خلاقیت در زهنتان رسم شده است؟

زیباترین آسانسورهای جهان

مهم‌ترین خطرات آسانسور که باید بدانید!

آسانسورها به عنوان یکی از ابزارهای حیاتی در ساختمان‌ها، نقش بسیار مهمی در تسهیل حرکت و انتقال افراد و بار ایفا می‌کنند. با این حال، در کنار فواید بسیار آنها، خطراتی نیز وجود دارد که ممکن است در صورت عدم رعایت ایمنی، به تهدید و خطر جدی برای کاربران تبدیل شوند.

مهم‌ترین خطرات آسانسور که باید بدانید!

جدیدترین آسانسورهای دنیا

آسانسورها به عنوان یکی از اختراعات بزرگ تکنولوژیکی در صنعت ساختمان، در طول تاریخ به طور قابل توجهی تکامل یافته‌اند. آسانسورهای مدرن امروزی با استفاده از فناوری پیشرفته و طراحی‌های نوآورانه، به طور عمده به ارتقاء سطح راحتی، امنیت و سرعت حرکت افراد در ساختمان‌ها پرداخته‌اند.

جدیدترین آسانسورهای دنیا

هزینه خدمات آسانسور بر عهده کیست؟

هزینه سرویس آسانسور با مالک است یا مستاجر؟ این سوالی است که برای خیلی از مستاجرین یا مالکان پیش می‌آید. گاهی نیز دعواهای بزرگی برای این موضوع شکل می‌گیرد که حتی کار به شکایت می‌رسد. در اینجا می‌خواهیم یکبار برای همیشه به شما بگوییم که هزینه تعمیر آسانسور بر عهده مالک است یا مستاجر.

هزینه خدمات آسانسور بر عهده کیست؟

ویژگی‌های یک آسانسور خوب

یک آسانسور خوب می‌تواند ایمنی ساختمان شمارا بالا ببرد و همچنین آسایش و آرامش ساکنین ساختمان را چندین برابر کند. ویژگی یک آسانسور خوب شامل مواردی بیش از راحتی می‌باشد.

ویژگی‌های یک آسانسور خوب
یاراآویژه را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید